Jaká jsou přírodní antibiotika?

15.7.2013 Od admin 0

Lékařská antibiotika nejsou špatná, ale mají hodně vedlejších účinků. Další věc je, že pokud je používáte příliš často, můžete si vůči nim vyvinout rezistenci. Víte, že existuje řada rostlin, které mají rovněž antibiotické účinky? Jaké to jsou?

Nejznámější přírodní antibiotikum je česnek. Akorát pozor na tepelnou úpravu. Při teplotě nad 55°C ztrácí zdraví prospěšné látky. Kdo nesnese česnek může jíst cibuli. Cibule obsahuje alicin, silné přírodní antibiotikum s velmi širokým spektrem působení na mikroorganismy, ničí jak viry, tak i bakterie. Křen je další velmi dobré přírodní antibiotikum, které obsahuje velké množství těkavých vonných látek a účinných látek, které ničí bakterie a viry. Zázvor má nejen prohřívací a protizánětlivé účinky, ale také léčí žaludek, ledviny a srdce. A také je to silné přírodní antibiotikum. Rakytník je další výrazné přírodní antibiotikum, které podporuje obranyschopnost organizmu, pomáhá snižovat únavu, podporuje činnost srdce a trávicího traktu. Lichořeřišnice je významné antibiotikum, které pomáhá odstraňovat těžké záněty a infekce.

Přejeme hodně zdraví!

Česnek