Jak a z čeho se vyrábí marshmallow?

14.3.2024 Od admin 0

Jak a z čeho se vyrábí marshmallow?
Marshmallow se vyrábějí z živočišných produktů. Složkou, která dává marshmallow jejich charakteristickou měkkou polštářovitou strukturu je želatina. Želatina se získává z koleganu, který pochází z kůže a kostí prasat a krav. Docela překvapivé, že? Při výrobě marshmallow se nejprve rozmíchá želatina s cukrem a kukuřičným sirupem, následně se směs rozšlehá do nadýchané pěny, ve které se zachytí spousta malých vzduchových bublinek, díky kterým jsou marshmallow lehké a připomínají obláčky. Ušlehaná pěna se nalije do formiček nebo se vykolopí na rovnou plochu a nakrájí se do známých tvarů marshmallow. Když želatina ztuhne, vytvoří měkkou a vláčnou strukturu, jakou od marshmallow očekáváme.

Sladká pochoutka
Přestože marshmallow obsahují želatinu živočišného původu, zůstávají oblíbenou sladkou pochoutkou pro lidi všech věkových kategorií. Používáme je do dezertů, horké čokolády i k pečení na otevřeném ohni. Díky své sladké chuti a polštářovité struktuře jsou ideální pro nejrůznější zábavné recepty a aktivity. Až se příště zakousnete do marshmallow, věnujte chvíli fascinujícím ingrediencím a procesu, který je součástí výroby této jedinečné nadýchané pochoutky.

Marshmallow